A je to tu. Nový školní, pro mě poprvé letos nový akademický rok 2016/2017 je tu. Po dlouhém období rozhodování, nejistot a dilemat jsem nastoupila na vybranou školu. Olomouc, krásné město, mě přivítala s otevřenou náručí. 

Nějakým krásným Božím řízením jsem se dostala na Stojanovu kolej, kde je pro mě naprosto vyhovující prostředí. Hned vedle pokoje mám kapli, v přízemí je k dispozici klavír, neplatím žádné obrovské částky, všude to mám blízko a především mám blízko k lidem, které tu potkávám. Bez nich by byl můj první týden na vysoké dost zoufalý.

Do Olomouce jsem přišla naprosto sama, aniž bych někoho znala na svém oboru nebo na koleji, ovšem Stojaňáci se mě hned ujali. Jakmile jsem si s ničím nevěděla rady, vždy byl někdo ochotný po ruce, kdo mi vysvětlil, jak se zorientovat v Menzách, ve STAGu (studijní portál) nebo obecně v Olomouci. Na Hudební katedru to mám z koleje asi 100 m, na Pedagogickou fakultu to mám asi 150 metrů. V blízkosti je obchod, olomoucká katedrála i Kostel Panny Marie Sněžné, centrum všech mladých křesťanů.

Jsem vděčná Bohu, protože nic z toho, co se mi tu dostává, není samozřejmé. Taky mohl být můj první týden na vysoké naprosto příšerný...