Tentokrát bude článek spíše o fotkách než o nějakém rozsáhlém textu. Minulý týden jsem byla dva dny v mém zamilovaném městě Budapešti. Školní výlety oparvdu nemám ráda právě pro svou svéhlavost - nemám ráda, když mi někdo !na výletě! diktuje, kam kdy a na jak dlouho mám jít. Naštěstí tento výlet jsme měli přes cestovní agenturu, a tak jsme měli spoustu rozchodů, volna, které bychom jinak neměli. Hold paní z cestovky nedělá problém dát nám rozchod v cizím městě, pro ni jsme byli prostě klienty, kdežto kdyby byla odpovědnost za výlet na naší třídní, tak nejspíš chodíme po dvojicích za ručičky. To nikomu nevytýkám, není sranda být odpovědný za třicet puberťáků, jen jsem fakt ráda, že tu volnost jsme měli takovou, jaká byla :)

Většinu času jsme tedy ve výsledku netrávili jako třída, ale po skupinkách. Takže vlastně ty dva dny nevnímám jako třídný výlet, ale jako výlet s úžasnýma spolužačkama...

Toť na úvod a teď už se jen kochejte fotkami :)

Největší maďarský chrám v Ostřihomi, kde se narodil první maďarský král - sv. Štěpán. 

Stmívání v Budapešti aneb večerní procházka městem

Ano, vezu domů spoooustu piv, však mám kolem sebe taky spoustu chlapů, ne? Dědovi, taťkovi, Staníkovi... a jedno takové plonkovní nakonec skončilo u kamaráda Pavlíka.

Chrám Matyáše Korvína v Budíně.

Pohled na proslulý budapešťský parlament - bez něj by to nešlo. Není to nádhera?

Pohled na Budín - obě části města Budín a Pešť spojuje několik mostů, protéká tudy totiž řeka Dunaj.

Večerní pohodička v parku. Posedávali jsme na trávě, před námi se předváděli borci na lajne, za námi bylo ruské kolo a kolem spousta mladých free lidí, co v parku také jen tak seděli. Úžasná atmosféra.

Se spolužačkou Ivankou.

S Johnem? Jackem? Georgem? Jménem se nám nepředstavil, ale byl to neuvěřitelný týpek. Bavili jsme se s ním v angličtině - pochází z Ameriky, žije v Abu Dhabi, má manželku z Frýdlantu a momentálně fotí v Maďarsku jelikože je profesorem fotografování na univerzitě. 

Budapešť? To je moje ♥

PS: Už se opravdu těším, až si koupím vlastní zrcadlovku a budu si fotky fotit sama. Tyhlety má na svědomí Kája Soukup, slíbila jsem mu, že ho tu zmíním jako autora, tak plním slib :-) Díky Kájo :-)