Musím se s vámi podělit o jedno neobvyklé ráno v tomto týdnu. Nebudete tomu věřit, každopádně... ráno jsem si zašla někam, kam normálně v týdnu nechodím... odpoledne někdy, v neděli ráno skoro vždy... ale v úterý ráno?? 

Dnes ráno jsem si zašla na mši svatou.

Vždycky jsem to chtěla zkusit, ale měla jsem za to, že to nepůjde. Dojíždím do školy a kdybych šla ráno u nás na mši, nestihla bych po ní dojet načas do školy. Tak jsem se smířila s tím, že to prostě nejde.

Nedávno mě ovšem napadlo, že by to možná šlo udělat opačně a sama jsem se divila, že mě to nenapadlo dřív. Včera večer jsem se hecla a s myšlenkou ,,Tak Pane, pojďme do toho!" jsem se mrkla na net, kdy že je v Hodoníně, kam dojíždím, ranní mše.

Tak jako u nás, v 6:45. Najela jsem na idos.cz a velmi rychle si spočítala, že abych dojela včas na mši, musím vstávat místo v 6:10 už v 5:10. Tak fajn, je to výzva.

Napsala jsem svojí biřmovací kmotře o svém záměru (aby ze mě měla taky trošku radost, nejenom starosti), nachystala jsem si věci do školy (což obvykle dělám ráno na poslední chvíli), natočila si budíka a šla spát.

Ráno jsem chvilku sváděla boj sama se sebou. Fakt tam chci? Mám to zapotřebí...? Netípnu radši ten budík a neposím si ještě hodinku?

Krizi jsem překonala a vyjela jsem do Hodonína. Taková zvláštní atmosféra. Nikde nikdo, rozednívalo se, pár ranních ptáčat spěchalo do práce a na náměstí se před kostelem srocovaly tetičky na mši.
Nejdřív jsem se zastavila před Betlémem na náměstí, poslechla si chvíli koledy a pak jsem si to nakráčela do neznáma. Interiér kostelu jednodušší než u nás a hlavně takový vzdušnější.

Mše byla super. Značně jsem snižovala věkový průměr, ale co naplat. Zplna hrdla jsem si zazpívala Nesem vám noviny i závěrečné Narodil se Kristus Pán, poslechla jsem si kázání o tom, jak máme být světlem druhým tak jako na nebi zářila Třem králům kometa a byla jsem u příjímání.

Vážně to bylo super. Úplně jiný start dne. Ještě ve školní šatně mi hrálo v hlavě ,,nám, nám narodil se..." 

Uvidím, jak často se mi to povede zopakovat. Každopádně Bože, pojďme do toho! Beru to jako soukromou výzvu od tebe pro mě ;)