Na začátek jedna taková hádanka :)

Jak pozná člověk, že se blíží Vánoce?
...jde po ulici a na balkonech jsou smotané stromky...

Jak pozná věřící člověk, že se blíží Vánoce?
...vejde do kostele a na ukazateli svítí číslo 101...

Máme za sebou třetí adventní neděli a právě během ní jsem vzala prťata ze scholičky na naše první soustředění. Měla jsem strach, jak to všechno dopadne - zda vyjde rozpočet, pojede dostatek dětí, aby se nikomu nic nestalo... Netroufnu si tvrdit, že to byla Boží vůle, to opravdu nevím, každopádně všechno vyšlo perfektně.

Víkendu se zúčastnilo 17 zpěváčků a z toho 14 jich tam spalo celý víkend. Jeden farář z děkanátu nám nabídl svou faru k pobytu za minimální poplatek, a tak jsme mohli jet vlakem - cesta trvala asi deset minut. Vaření se ujala dvojice Kytka - Tom a přestože původně plánovali rozpočet na 2500 Kč, nakonec se vlezli do 1200 Kč, což nám teda rozpočet značně vylepšilo.

Pro děcka jsme chystaly program ve čtyřech holkách a nakonec jsme kromě zkoušek a adorace v kostele stihli také venkovní hru (to když zlý skřet ukradl zimní královně písničky k vánočnímu stromku, rozházel jejich části po zahradě a my jsme je museli všechny najít a poskládat do jedné), večerní kvíz (místní babka s dědkem si přišli vyzkoušet scholičku, zda si zaslouží zůstat ubytovaní na jejich faře) a také dopolední dílničky (výroba přáníček rodičům a také malování zvířátek na jejich obličej).

No a za tuhle fotku všechno úsilí, dřina a komplikace... prostě stálo.