Opravdu si MUSÍM založit seznam. Seznam věcí, které teď hned nepotřebuju, ale do budoucna bych je chtěla. Abyste rozumněli, když někde vidím něco pěkného, na dětech, oblečení, detaily v domácnostech, nábytek, detaily na domcích nebo třeba nějaké vychytávky... no tak když někde něco takového vidím, říkám si, že přesně to bych chtěla. A že až to budu potřebovat nebo bude čas si něco takového pořídit, určitě si na to vzpomenu. A ejhle, nejspíš si na to nevzpomenu. Třeba teď si vybavuju, že už jsem si to říkala častokrát, ale nevím o čem. Jediný příklad, který mě napadá je z poslední doby.

Byli jsme s přáteli u vody a jedni šli i se svou malou dcerkou Kačenkou. Kačenka se okoupala, vytáhli ji z vody a co nevidím? Krásný župánek, do kterého ji zabalili. Kačka běhá kolem nádrže, aniž by jí padal ručník z tělíčka. Prostě vychytávka. Roztomilá vychytávka. Není nutná k životu, já sama jsem třeba v životě žádný župan neměla a taky žiju :). Ale jestliže bych někdy v životě měla dcerku, tak bych jí to chtěla pořídit. Pokud si na to ovšem po letech vzpomenu. Kdybych si však začala opravdu vést takový seznam (a já s tím začnu, zvlášť teď, když už jsem si dala takovou práci s článkem), měla bych všechno na očích.

Časem přibude spousta položek, tím jsem si jistá. Když se některá nesplní nebo ji časem přehodnotím jako zbytečnou... budiž. To se určitě stane. Ale budu mít prostě svůj seznam. Tak vzhůru na to, nadpis bude: ,,Co v životě chci".

Tohle je článek o drobnostech, o seznamu s věcmi, které mohou být třešničkou na dortu. Tak mě napadá, že by to chtělo ještě jeden seznam ,,Co v životě chci" - tentokrát přímo na ten dort. 

A možná, že právě díky tomuto seznamu budu v životě vědět, co chci. Často totiž, když v životě dojde na lámání chleba a my máme prostředky nebo prostě příležitost mít to, co chceme... tak najednou z těch nekonečně mnoha možností nevíme, co si zvolit. 

No a jestliže se opravdu můj seznam nebude realizovat... ↓↓↓