A tak uběhlo dvacet let mého života. V neděli 7. května mi to připomněla spousta přátel a svými přáními mi připomněli, jak moc důležití pro mě jsou. Ať už to byla obyčejná přání od lidí, se kterými se známe, osobnější přání od lidí, se kterými jsme si blízcí nebo přání opravdu na tělo od těch, které mám nejraději. 

Od přítele jsem dostala kytici dvaceti rudých růží. V jeho případě to znamená, že opravdu naslouchá tomu, co bych si přála a snaží se mi udělat radost. Což mě obrovsky dojalo. K tomu ten pocit, když v ruce držíte opravdu KYTICI s velkým K... 

 

Od kněze, se kterým jsme si blízcí, jsem dostala krásný a infantilní dort potažený růžovým marcipánem ozdobený malou holčičkou, zrcátkem, hřebínkem a švihadlem opět z marcipánu. Trojitá radost. Dort, nad kterým jsme se společně zasmáli, vědomí, že mi ho opravdu koupil a dal si na jeho výběru, koupi záležet (dokonce ho zadal na zakázku) a k tomu ještě výborná chuť.

 

Přátelé na koleji. Dnes ráno mě přišly holky vzbudit s přichystanou snídaní do postele. Koupily mi párky, o kterých ví, že je mám ráda, udělaly mi smoothie a nakrájely ovoce. K tomu nutella v dárkovém balení a jako bonus ,,Řád zlatého budíku" vyrobený z víčka od PET flašky, který mi připnuly na pyžamo. Ví, jak nesnáším vstávání. Aby toho všeho nebylo málo, ještě mi osobně vyrobili přání k narozeninám, na kterém jsou zachycení, jak každý jednotlivě připíjí z mojí oblíbené skleničky na zdraví (ví, že nemám ráda, když ji nemůžu najít a kolikrát jsem se rozčilovala, že je moje, tak proč v ní má někdo svoje pití). 

 

Přátelé doma ze spolča. Dostala jsem od nich cestovní polštářek. Vzpomněli si, že jsem si před cestou do Řecka a Itálie stěžovala, že ho nemám. 

Za dvacet let svého života jsem dospěla do bodu, kdy čím jsem starší, tím více mi záleží na lidech kolem mě a tím více bolí, když se s nimi nevídám. Mám čím dál tím méně chuť seznamovat se s novými lidmi, načínat nové vztahy... Zjišťuji, že k životu nepotřebuji, abych byla obdivovaná, uznávaná nebo oblíbená u všech, ale právě jednota s těmi nejbližšími mi pomáhá překonat neshody s jinými.